Hoe gebruik je auto-activatie?

Met de auto-activatie-functie wordt de Bold Smart Cylinder automatisch geactiveerd, zonder dat je de Bold App hoeft te bedienen. We leggen je hier uit hoe deze in te stellen en te gebruiken.

Met de auto-activatie-functie wordt de Bold Smart Cylinder automatisch geactiveerd, zonder dat je de Bold App hoeft te bedienen. Auto-activatie werkt eenmalig wanneer je aankomt bij de deur en werkt alleen als je enige tijd verder dan 200 meter bij de deur vandaan bent geweest. Dit systeem voorkomt dat de Bold Smart Cylinder onnodig wordt geactiveerd wanneer je rondloopt in huis.

Je kunt auto-activatie per slot aan- of uitzetten in het instellingenscherm van de betreffende Bold Smart Cylinder. Als je je telefoon opnieuw opstart, blijft auto-activatie gewoon werken. Herinstalleer je de Bold App, dan vragen we je wel om auto-activatie opnieuw aan te zetten.

Auto-activatie is op Android- en iOS-toestellen beschikbaar. Middels geofencing bepaalt de app of je weer in de buurt komt van je slot. Om geofencing te laten werken, is het belangrijk dat de Bold App continu — óók op de achtergrond — toegang heeft tot je locatie. Daarom moet je de locatiebepaling instellen op ‘altijd’. We adviseren sterk om ook je wifi aan te laten staan, omdat geofencing dan veel accurater werkt.

Goed om te weten: je locatie wordt alleen lokaal op je telefoon gebruikt en wordt nooit verstuurd naar onze servers.

Auto-activatie stel je als volgt in:

1. Selecteer de Bold Smart Cylinder in de Bold App en ga naar het instellingenscherm. Wanneer je de toggle op ‘aan’ zet, verschijnt er een wizard met uitleg over de werking van auto-activatie.
  2. Op het tweede scherm van de wizard wordt de geolocatie ingesteld. Indien gewenst kan je je locatie hier nauwkeuriger instellen door de kaart te verschuiven.
  3. Gebruik je iOS, dan kan je in het derde scherm de gevoeligheid instellen. ‘Dichtbij’ betekent dat auto-activatie start wanneer je de telefoon dicht bij de Bold Smart Cylinder brengt. ‘Standaard’ en ‘Verder weg’ houden in dat je auto-activatie ook kan starten wanneer de telefoon verder bij het slot vandaan is. Afhankelijk van je specifieke situatie of voorkeuren kies je voor een van de instellingen. De standaardinstelling (’Standaard’) werkt in de meeste gevallen goed. Je kan de gevoeligheid ook nog aanpassen wanneer je alles hebt ingesteld.
  4. In het vierde scherm van de wizard kan je ervoor kiezen om naast auto-activatie óók assisted activatie aan te zetten. Dit houdt het volgende in: als je in de geofence bent en de Bold Smart Cylinder nadert, ontvang je een pushbericht waarmee je de Bold Smart Cylinder kan activeren zónder dat de Bold App is opgestart. Zo kan je de Bold Smart Cylinder makkelijk blijven bedienen binnen de geofence.
  5. Zodra je de wizard hebt doorlopen, is auto-activatie succesvol ingesteld. De volgende keer dat je de Bold Smart Cylinder nadert, zal auto-activatie werken.

Ondervind je een probleem met auto-activatie? Bekijk of je dit op een van de volgende manieren kan oplossen:

• Heb je auto-activatie ingesteld via de instellingen? Zet de functie uit en stel deze opnieuw in. Controleer hierbij onder andere of de locatie correct is ingesteld.
  • Staat de locatiebepaling op jouw telefoon aan? Auto-activatie werkt het best als de locatiebepaling ingesteld staat op ‘hoge nauwkeurigheid’.
  • Staat bluetooth aan?
  • Heeft de Bold App toestemming om op de achtergrond je locatie op te vragen? De locatiebepaling moet ingesteld staan op ‘altijd’.
  • Staat wifi aan?
  • Gebruik geen task-killers of andere apps die het geheugen leeg houden. Hierdoor kan de Bold App niet goed functioneren op de achtergrond, waardoor auto-activatie niet op betrouwbare wijze zal werken.
  • [Android] Staat scannen voor wifi en bluetooth aan in de locatie-instellingen?
  • [Android] Schakel batterijoptimalisatie uit voor de Bold App, zodat deze beter blijft functioneren op de achtergrond. Dit is vooral nodig bij telefoons van Oneplus of Huawei. Zie ook: https://dontkillmyapp.com/